Otra IL Jubileumsjulekalender 24. des

Postet av Otra IL den 24. Des 2020

Så var den store dagen kommet, selveste juleaften. I dagens luke får vi se en bilde kavalkade fra de 10 siste år, siden sist jubileum som var 50 årsjubileet i 2010.

Denne filmen beskriver hva Otra IL egentlig er gjennom masse glade mennesker, aktivitet, dugnad og gode anlegg.

Bevegelse - Begeistring - Bredde

Bilder av masse barn, ungdom og voksne som har preget Otra IL de siste årene.

Vi kan nesten garantere at det ikke blir ett tørt øye å se i noen av kommunens hjem denne juleaften.Og med dette vil vi gjerne få ønske alle utøvere, konkurrenter, foreldre, trenere, dommere, funksjonærer, tillitsvalgte og ikke minst sponsorer 


Tusen takk til Jon Gunnar Kjetså, for ett enormt arbeid med filming og redigering på alle 24 kalenderlukene.

Takk til Geir Daasvatn for mange gode bilder.

Redaktør og hjelpemann har vært Tony HalsallGod Jul

Postet av Otra IL den 23. Des 2020Otra ILs Jubileumsjulekalender 23. des

Postet av Otra IL den 21. Des 2020


Ny dag og ny luke, og denne er vel neste dobbelt så moro å åpnes som den i går! Snurr film, men høytidelig utdeling. Og en meget interessant koselig førjulsprat mellom to viktige personer i Otra IL.Otra ILs Jubileumsjulekalender 22. des

Postet av Otra IL den 21. Des 2020

22. desember og kanskje den den luka vi er mest stolte av å åpne for dere. snurr film, ord blir her overflødige.Otra ILs Jubileumsjulekalender 21. des

Postet av Otra IL den 21. Des 2020

21. desember og vi nærmer oss slutten på kalenderen, i dag er det ett lite dykk ned i arkivet igjen.

Haris skal denne gangene prøve seg på klatring, snurr film :)


Bjarte som holder klatrekurs

 

Otra IL Klatregruppe har nå gjennomoppstått etter å ha ligget i dvale noen få år. Gruppa satser nå friskt mot spesielt barn og unge, med teninger i klatreveggen i Otrahallen og utendørs. 

Gruppa bli godkjent som undergruppe i Otra IL på sist årsmøte, der følgende personer ble valgt inn i styret:

Leder - Adam Renshaw

Styremedlem - Kristina Støvik

Styremedlem - Max Gaskell

Gruppa ble første gang stiftet 13. februar 2012, da med Bjarte Frøysnes som leder, med i det første styret fikk han med seg Stefan Wassengen og Steve Kelly.Otra ILs Jubileumsjulekalender 20. des

Postet av Otra IL den 18. Des 2020

20. desember og ny kalender luke.

I dag en arkivfilm fra da Haris prøver seg på Innebandy. Innebandy er nok den raskeste og mest intense idretten i Otra IL. Gruppa så dagens lys så sent som i 2005, og har hatt faste treninger i Otrahallen onsdager hver sesong, unntatt denne. Gutta som spiller verker etter å komme i aktivitet igjen, så fort regjeringen åpner for kontaktsport for de voksne i breddeidretten.Lagbilde

Det var Tony Halsall, Ove Kjetså og Helge Bjorvand som starta opp gruppa i 2005. I dag består styret av John Hornnes som leder, Terje Haugland og Øyvind Birkeland er styremedlemmer.Litt uvanlig spillestil?

 
Otra ILs Jubileumsjulekalender 19. des

Postet av Otra IL den 18. Des 2020

I dagens luke mimrer vi tilbake til sommerens vakreste eventyr, nemlig Idrettskolen. Her ser vi en video fra 2017, da det het BDO Idrettskole. 

Fra 2018 overtok Troll Aktiv som sponsor for idrettskolen, Troll Aktiv har i en årrekke støttet Otra IL med aktiviteter til Idrettskolen, som gjør vi kan holde den lave prisen og det har bidratt til den suksessen det har blitt. I tillegg til de gøye aktivitetene på elva, så for 100 til 120 barn i alderen 9-12 år prøve seg på  hele 14 andre aktiviteter/idretter, bare sjekk denne lista på programmet.

-Taekwondo

- Håndball

- Førstehjelp m/Røde kors

- Friidrett

- Boksing

- Innebandy

- Orientering

- Rulleski

-Badminton

- Klatreskogen

- Fotball

- Sandvolleyball

- Hopp

- Terrengsykling


Er ikke dette fantastisk?

Takket være gode sponsorer så tilbyr Otra IL dette, + servert lunsj, saft, t-skjorte, drikkeflaske, gymnett i fire dager til ende for kun kr 600,- pr barn


I dagens konkurranse så lurer vi på følgende?

Troll Aktiv er som kjent en solid reiseliv og aktivitets bedrift, men hvor ligger den?


Svar i kommentarfeltet her, eller på facebook sida til Otra IL
Otra ILs Jubileumsjulekalender 18. des

Postet av Otra IL den 18. Des 2020


I dagens kalender luke har vi en gladsak å dele med dere, nemlig signering av ny hovedsponsoravtale med Evje og Hornnes Sparebank

Otra IL sin hovedsponsor siden 1983 har vært Evje og Hornnes Sparebank. Evje og Hornnes Sparebank var sterkt delaktig i byggingen av EHbanen (kunstgressbane) ved Evje stadion i 2011, der banken støttet prosjektet med 1 million kroner gitt til baneeier Evje og Hornnes kommune. I august 2014 - i banken sitt 150. år - gav banken en gave på 150.000 kroner til Otra IL skigruppa til utbyggingen av Trollbakken hoppanlegg. Senere har banken gitt et tilskudd på ytterligere 400.000 kroner. Banken støttet utbyggingen av nytt friidrettsanlegg ved Hornnes stadion med 500.000 kroner. Bygging av dette anlegget ble fullført i 2016. 

Avtalen som nå er signert, gir Otra IL kr 405 000,- i året de neste 3 årene, noe som vi er strålende fornøyd med. Det er mange som nyter godt av dette. 105 000,- av disse midlene er øremerkede midler til:

- 50 000,- til løypekjøring på Høgås

- 30 000,- til Toppidrett stipend

- 25 000,- Til Europris Vårcup

De resterende 300 000,- fordeles dirkete ut til alle undergruppene, der alle får en grunnbeløp på kr 5 000,- og så andel etter hvor mange medlemmer den enkelt gruppa har.

Aktive i alderen 13-25 år vektes mest, så medlemmer 6-19 år, så resten.

Alt blir fordelt til gruppene, administrasjonen nyter ikke godt av denne avtalen.


I dagens konkurranses så lurer vi på følgende:

Evje og Hornnes Sparebank er jo som kjent en lokal sparebank, men som mange andre banker er de med i en kjede. Hva heter den kjeden?


Svar i kommentarfeltet her, eller på Otra IL Facebook side


1 Kommentar

Otra ILs Jubileumsjulekalender 17. des

Postet av Otra IL den 17. Des 2020

Veivalgsdiskusjon mellom Terje, Bjarte og John Terje

 

17. desember og ny luke i kalenderen, i dag snurrer vi en arkivfilm fra Orientering, første del er fra Idrettskolen, og andre del fra da Haris skulle prøve seg på nattorientering

Orienteringsgruppa i Otra IL ble tatt opp som egen særgruppe i Otra IL på årsmøtet i idrettslaget høsten 1970. Den første lederen for gruppa var Erling Erdvig. Den største drivkraften i gruppa har vært Sigurd Wiberg. Han ledet gruppa i perioden 1997-2002, og igjen i årene 2007-2013. 

Kjæresteparet Marit og Ketil etter målgang i Flatebygd

 

De siste årene har gruppa vært ledet av Terje Nilsen Abusland, og med seg i styret har han Eiliv Lønningen og Merethe Abusland Nilsen. Gruppa har opp igjennom årene vært gode på utvikling av orienteringskart, og har et stort arkiv av kart i en database. Roald Tveit har bidratt mye med synfaring opp igjennom årene.

Orientering er en gøy og utfordrende idrett, som passer hele familien. Gruppa legger ut Turorienteringsposter hver sommer, arrangerer 16-20 treningsløp. I 2014 arrangerte Otra IL Sørlandsgaloppen med over 1000 løpere

Her sliter mamma Marit med å henge på Lina

 

Vi må vel ha en liten konkurranse i dag også, så lurer da på:

En av de mest ivrige O-løperne i bygda, en godt voksen mann. Som deltar på alle lokale løp, alle løp i IL Vindbjart. Reiser Norge på kryss og tvers, og noen ganger til Danmark. Han har Grafisk design som yrke, hva heter han?

Svar i kommentarfeltet her, eller på Otra ILs facebookside


1 Kommentar

Otra ILs Jubileumsjulekalender 16. des

Postet av Otra IL den 16. Des 2020

I dag så presenterer vi Badmintongruppa, på filmen får dere se noen arkivopptak fra da en litt yngre og kanskje sprekere Haris Hadzic prøver seg på Badminton, og så noen klipp fra Idrettskolen noen år tilbake.

Badmintontgruppa kom i gang under Otra paraplyen i 2015, og første (og nåværende) leder blei Thomas Christian Malm. Thomas kommer fra Oslo og har tidligere vært elitespiller i badminton. Med seg i styret har han Roger Morland, Susanne Ramsgaard og Andreas Abrahamsen

Gruppa har fellestrening to kvelder i uka, mandager kl 1800-2000 i Evjehallen og onsdager 1800-200 i Otrahallen

Badminton er en allsidig idrett som passer for veldig mange. Idretten er bra for koordinasjon, reaksjonsevne, styrke, spenst og utholdenhet. Etter hvert som spillerne utvikler større ferdigheter vil det kunne legges inn mer fokus på konkurranse og taktikk. Ved doublespill (to mot to) blir spillerne også gode i samarbeid. 

Mer om gruppa kan du lese her: https://badminton.otrail.no/p/37604/nyheter

I dagens konkurranse så lurer vi på følgende: Thomas er jo godt gift på Hornnes, hva heter kona?

Svar i kommentarfeltet her eller på Otra sin facebookside.Otra's Jubileumsjulekalender 15. desember

Postet av Otra IL den 15. Des 2020

15. desember og dag 15 i julekalenderen vår. I dag er det det en film fra arkivet, med Fri-idrettsaktiviteter fra Troll Aktiv Idrettskole.

Otra IL friidrett har hatt gruppe i Otra IL siden oppstarten 60 år siden, men etter noen år i dvale kom brødrene Tveitå å blåste liv i gruppa igjen. Og er i dag en av de beste klubbene på Sørlandet, og er medaljegrossist i alle stevner de deltar i. 

Med godt interkommunalt samarbeid fikk gruppa bygd ett av Norges flotteste og mest praktiske friidrettsanlegg på Hornnes Stadion. Ett anlegg for toppidrett, bredde og mosjonsidrett for folk i alle aldre. Det er Evje og Hornnes kommune som står som eier, og Bygland er også med på det interkommunale anlegget.

Leder i Friidrettsgruppa er Olav Magne Tveitå, han er også trener. Med som trenere har han også Einar Kristian Tveitå og Anette Tveitå for de aller yngste.


To flotte representanter fra Otra IL friidrett Odd Harald Robstad

 En annen kjent person med mange år bak seg i friidretten, Odd Harald Robstad. Som har vært med på å arrangere terrengkarusellen i minst en mannsalder. I dag er arrangementet i samarbeid med IL Gry. Hornnes Stadion, med Otrahallen og Setesdal VGS i bakgrunnen

 Vi må ha en liten konkurranse i dag også, og lurer da på:

I en tidligere episode i julekalenderen, så ble det delt ut ett toppidrettstipend til en friidrettsutøver, Hva heter han? Svar i kommentarfeltet her, eller på facebook.

Otra ILs Jubileumsjulekalender 14. des

Postet av Otra IL den 14. Des 2020


I dag så dykker vi ned i OtraTV arkivet igjen å viser en film der den kjente tidligere butikksjefen på Europris Evje prøver skihopping.

Hoppet skjer selvfølgelig i Trollbakken, som da var delvis utbygd, i dag er anlegget så å si ferdig og fremstår som ett komplett rekrutteringsanlegg, som høster mye skryt fra nært og fjernt


Her ser vi hvordan det så ut i Trollbakken 10 år siden Otra IL hopp er en gren i skigruppa, med stolte tradisjoner. skihopping er egentlig kulturarven i bygda vår. Med mange hoppere som har hevdet seg. I dag er det stort sett rekrutter og veteranhoppere som er aktive.

Gutta i hoppgruppa er det en kan kalle selve defensjonen på dugnadsarbeidere, de er en stor gjeng og med Glenn Qvam Håkonsen og Jon Terje Hegghaug i spissen som har langt ned tusenvis av timer på å bygge ett av Norges flotteste hoppanlegg. Ikke bare har de bygget anlegget, men de har også lagt ned mye tid til å skaffe økonomiske midler til byggingen.

Dette bildet er tatt nøyaktig 10 år etter det første.

Hoppgruppa har faste treninger, mandag innendørs i Otrahallen og i Trollbakken onsdager, trenere er Jon Terje og Glenn


Bilde fra regional storsamling sommeren 2020

 I dagens konkurranse så lurer vi på følgende:

En av de meste kjente tidligere hopperne fra bygda og en ivrig dugnadsmann, jobbet tidligere i den tradisjonsrike klesbutikken Lars Kile, hvem er det?


Svar i kommentarfeltet her eller på facebooksiden til Otra IL


1 Kommentar

Otra ILs Jubileumsjulekalender 13. des

Postet av Otra IL den 12. Des 2020

I dagen luke får vi ett intervjue hjemme hos Tonje Haugjord Refsnes, der den populære og litt stille jenta snakker om tiden i  Otra IL, og hvordan det å komme fra Evje har bidratt til utviklingen.

I dagens konkurranse så spør vi: Tonje nevner noe om ei storesøster, men ho har to søstre. Hva heter de?

Svar i kommentarfeltet her eller på Otra ILs FacebooksideOtra ILs Jubileumsjulekalender 12. des

Postet av Otra IL den 11. Des 2020

I dagens luke har vi ett hjemmebesøk hos skitalentet Sondre Ramse, Sondre  er for tredje år på rad en del av Team Elon (tidligere Team Veidekke, som er laget under Rekruttlandslaget i langrenn), og bor og studerer på Lillehammer.

 Snurr film og hør intervjuet med den sympatiske talentfulle ungdommen fra Evje

I dagens konkurranse så lurer vi på følgende:

Mor til Sondre regnes kanskje som den sprekeste dama i Evje, hva heter ho? Svar i kommentarfeltet her, eller på Facebooksida til Otra ILOtra ILs Jubileumsjulekalender 11. des

Postet av Otra IL den 11. Des 2020

3 blide gutter, Ole Jakob Haugen, Sondre Skjeggedal og Andreas Gjelsvik
Foto. Geir Daasvatn
Luke 11 i julekalenderen til Otra IL så dykker vi ned i OtraTV arkivet igjen, og snurrer film fra Åseral Rundt fra 2015. 
Arrangementet der ble arrangert av Otra IL sykkel, og har vært ett årlig arrangement i i sykkelgruppa, det samme har Byglandsfjorden rundt.

Fra Byglandsfjorden rundt. Foto: Geir Daasvatn

Sykkelgruppa så dagens lys i 1986, da den bla startet av evigunge Jon Omland, som dreiv gruppa i to tiår, etter han kom svigersønnen Rune Leifsen inn som leder før Egil Bjorå overtok. Sist årsmøte i mars 2020 ble lederklubb gitt videre til ungdommen, da ble 25 år gamle Sondre Skjeggedal leder.

Resten av styret består av: Thorleif Johanssen sekretær, Terje Bystøl kasserer, og styremedlemmen Trine Sjøvold, Jan Gunnar Østerhus, Rune Leifsen og Arild Nicolaysen. 

Gruppa har i mange år deltatt med en stor gjeng på Color Line Setesdal Tour, noen ganger under navnet Otratoget.

Svein Dovland, ein habil syklist på vei opp Lindalen
Foto: Geir Daasvatn

 Me n i de senere år har det kommet til en gren til i Otra IL sykkel, Freeride. Der har Richard Tjølsen vært primus motor og bygd opp ett flott anlegg nesten egenhendig. I dag har Richard flyttet og ingen har overtatt ansvaret for drift av den grenen enda.

Altmuligmannen Richard Tjølsen
Foto: Geir Daasvatn

 

Åpning av minipumptrack

 Konkurransen i dag så lurer vi på det tidligere yrket til den legendarisk Otramannen og æresmedlemmet Jon Omland. Svar i kommentarfeltet her eller på Facebooksida til Otra IL
Otra ILs Jubileumsjulekalender 10. des

Postet av Otra IL den 10. Des 2020

10. desember og ny luke i julekalenderen. I dag er vi stolte av å presentere den nye klubbkolleksjonen vår, Otra IL har for første gang i moderne tid samlet alle gruppene til en felles treningsdress og felles profil på klubb og konkurransetøy. Det er leverandør blir Intersport Evje via Scantrade i Vennesla og merket Fibra.

Nå i første omgang produserer vi felles overtrekksdress og konkurransetøy til lagidrettene, deretter kommer konkurransetøy tilpasset de andre idretten i Otra. Først ut er skigruppa.

Det er Kjetså Design som står for designen og blir unik i Norge. Egil Kvitne er prosjektleder og har hatt med seg Egil Bjorå og Line Birkeland i en hurtigarbeidende komite. Egil har gjort en formidabel innsats med å lande dette prosjektet i ett enstemmig styre og skaffet sponsorer


I tillegg til Hovedsponsor Evje og Hornnes Sparebank og leverandørsponsor Intersport Evje er disse lokale bedriftene med på laget:

I dagens konkurranse så lurer vi på følgende: Egil Bjorå er jo som kjent en handelsmann i bygda og driver den flotte bensinstasjonen på Verksmoen, YX Evje. Der han tilbyr bilvask, og en av de bilvaskene er litt spesiell, hva heter den vasken? 

Svar i kommentarfeltet her eller på Otra IL sin facebooksideOtra ILs Jubileumsjulekalender 9. des

Postet av Otra IL den 9. Des 2020

I dag åpner vi luke 9 og tar ett lite tilbakeblikk på Trollrennet en kald med strålende fin vinterdag på Høgås

Otra IL skigruppa har en lang og stolt tradisjon på Sørlandet, kanskje den best organiserte gruppa i hele idrettslaget som har stått på med anleggsbygging og utvikling av skitalenter som Margit Wiberg, Åsmund Wiberg, Sondre Ramse og nå er det flere unge gode talenter på vei opp gjennom rekkene.

Styret i skigruppa består av leder Geir Magne Feed, nestleder Håkon Uleberg, sekretær Elisabeth Tellefsen, materialforvalter Egil Ramse, Styremedlemmer Jens Petter Røed, Vegard Eiken Aas, Kari Undeland Heisel, Knut Helge Jokelid og Jon Terje Hegghaug

Gruppa har flotte løyper på Høgås, samt har ansvaret for løypekjøring i lysløypa på Evje. Skigruppa har flere faste treninger i uka, vinter som sommer. 

I Videoen så vi jo en kjent trener i skigruppa som ble intervjuet, Ketil Grindheim. Mange kjenner nok han fra sin jobb som lærer ved Evje Ungdomskole, så i dagens konkurranse lurer vi på hva Ketil jobbet med før han ble lærer? 

Svar i kommentarfeltet her (må være innlogget) eller på Otra ILs facebookside. 


2 Kommentarer

Otra ILs Jubileumsjulekalender 8. des

Postet av Otra IL den 8. Des 2020

I luke 8 mimrer vi tilbake til Tonys Julecup. Ei ganske uhøytidlig håndballturnering i Otrahallen 4. juledag i mange år. 

Lagbilde av Jenter 16 fra 2009/10 sesongen


Oppe fra venstre: oppe fra venstre: Anita Birkeland, Frida Lislevand, Maia Haugland, Hege Åtland, Silje Hodne Kleven, Hanne Cecilie Nicolaisen og Tonje Haugjord Refsnes
Nede fra venstre: Janne Senum, Cecilie Alver, Synne Møen, Hanne Helena Håvorstad Hovet, Vesla Nicolaysen og Silje Bebe Vegusdal
 

Mangeårig trener i håndballgruppa Tony Halsall stod bak denne Julecupen, som blei startet for å samle alle tidligere Otraspillere hjemme på juleferie og de som enda var aktive i Otra. 

Og mange av disse er enda aktive, men pga Corona reglene kan vi ikke trene håndball eller spille kamper. 

Håndballgruppa har lang og stolt tradisjon i Otra IL og i Agder, i 2010 var gruppa ei av de største i Agder. I dag har Otra IL håndball lag for gutter og jenter i klassene 9 til 14. J15/16 trener og spiller turneringer, mens herre og damelaget ikke har fått lov til å starte opp enda.

I styret sitter Egil Kvitne som leder, og han har med seg Gro Anita Mykjåland som økonomiansvarlig, Ingunn Kile er sekretær, Hege Dyrland og Astrid Sandnes Syrtveit er kioskansvarlige, Åsne Jørstad Daasvatn er ungdomsrepresentant og Ruth Nyhaven er foreldre representant.

Klubben har også 4 dommere, som er Gabriela Goik, Kristoffer Berge, Anita Birkeland og Tony Halsall.

Marit Kjetså i kjent stil 

 

Gutter 11 i 2018/19 sesongen

 Dagens konkurranses er som følger: En tidligere Otra spiller er dag eliteseriespiller, hvem er det og hvilken klubb spiller hun nå for? Svar i kommentarfeltet her eller på Otra ILs facebookside.Otra's Jubileumsjulekalender dag 7

Postet av Otra IL den 7. Des 2020

Kalenderen viser 7. desember og i dagens luke viser vi et arkivklipp fra treningssenteret i Otrahallen, som ikke lenge siden fikk en oppgradering og fremstår i dag som ett topp moderne treningssenter vi alle kan være stolte av.

Otrahallen AS er ett selskap som er eid av flere lag og foreninger i kommunen, Otra IL har den største aksjeposten. Hallen er en flerbrukshall med skytehall og som sett på videoen en topp moderne treningssenter.

Daglig leder i Otrahallen AS er Tony Halsall, em i dagens konkurranse lurer vi på hvem som er sportslig leder i treningssenteret? Hint, han er glad i kake. 

Svar i kommentarfeltet her eller på Otra ILs facebookside
Otra ILs Jubileumsjulekalender 6. des

Postet av Otra IL den 6. Des 2020

I dagens luke er det omvising i Otra ILs nye klubblokale ved Evje stadion, snurr film :)
Otra ILs Jubileumsjulekalender 5. des

Postet av Otra IL den 4. Des 2020

I dag det klart for luke 5 i kalenderen vår, og vi fortsetter med intervjuer av Morten og Aanund. Helt på slutten av intervjuet kommer det en overraskelse, rett å slett en mer høytidelig sak, snurr film :)

Dagens konkurranses er som følger:

Else Haugland er som kjent Otra ILs første kvinnelige leder, men Else er også leder i ei anna forening her i kommunen. Hvilken forening er det? Svar i kommentarfeltet her eller på Otra IL sin facebooksideOtra ILs Jubileumsjulekalender 4. des

Postet av Otra IL den 4. Des 2020

Da var vi komet til luke 4 i i julekalenderen, og i dag har vi organisert en uhøytidelig konkurranse for dere. 

Aanund Tveitå og Morten Kjetså har blitt utfordret på en Push-up konkurranse, og den utfordringen tok de på strak arm :)

Morten og Aanund er kanskje de to sprekeste guttene i bygda, Aanund er ti-kjemper i friidrett, og Morten går på langrenn. Men hvem er best på push-ups tror dere?


Sjekk ut videoen under og svar på konkurransen i kommentarfeltet her eller på Otra ILs Facebookside

NB! Videoen er manipulert litt, så det går ikke an å telle ;)

Otra ILs Jubileumsjulekalender 3. des

Postet av Otra IL den 3. Des 2020

I luke 3 er det fotballgruppa i Otra IL som står for tur. Gruppa har vært aktiv i Otra IL siden oppstarten i 1960, og har produsert mange gode fotballspillere opp igjennom tidene, og ikke minst mange gode minner.

Gruppa er i dag den største i Otra IL med god rekrutering i de yngre årsklassene. Gruppa har legt ned et godt arbeid med sponsoravtaler og er i disse dager godt i gang med planlegging av en fotballbane til på Evje. Styret i fotballgruppa består i dag av:

Leder - Jon Gunnar Kjetså 

Kasserer - Svenn Olav Skjeggedal

Sportslig leder - Svein Birkeland

Materialforvalter . Tom Arild Homme

Styremedlemmer - Jannicke Bakke

Styremedlem - Egil Bjorå

Styremedlem - Hilde Brenna Bjorå

A-laget  i nyere tid. Foto Geir Daasvand


Dagens video er ett tilbakeblikk på en uhøytidelig konkurranse på Hornnes Stadion noen år tilbake.

Dere drar nok kjensel på mange av disse, selv om de både var slankere og hadde mer hår på videoen. Det er i grunnen uforståelig at ingen av disse ble kontaktet for oppdrag med nødlandslaget? 

Mange av disse er nå spillere som ikke får trent fotball pga corona tiltak i idretts Norge, savnet er stort for denne gjengen som gleder seg til å komme på banen igjen.


Fotballgruppas har i dag tilholdssted på EH banen i Evje Aktivitetspark, banen er en kunstgressbane som stod klar i 2011 til en verdi av kr 7 millioner.
EH banen i flomlys
Foto: Geir Daasvatn
 
A-laget i 1989

 

A-laget i 1979A-laget i 1979 - Bak fra venstre Richard Olsen, Jon Kvitne, Rune Leifsen, Egil Ramse, Vidar Lorentzen, Svein Olaf Aadal, Dan Sørensen og Sigmund Brevik. Foran fra venstre Arild Nicolaysen, Ricky Smeland, Geir Daasvatn, Jan Erik Aadal, Olav Aasland, Øyvind Dåsvatn og Roy Kristensen.

 I dagens konkurranse så lurer vi på hvem fra Otra IL som ble den første Nordmannen til å prøvespille for Manchester United? Svar i kommentarfeltet her eller på Otra IL's facebookside.Otra ILs Jubileumsjulekalender 2. des

Postet av Otra IL den 2. Des 2020

Da var julekalenderen i jubileumsåret 2020 sparket i gang.

Siden Otra IL ikke har kunnet feire sitt 60 års jubileum som planlagt i løpet av året som har gått, fant noen kloke hoder ut at vi skulle lage en julekalender. 

Der vi hentet frem videoer, bilder og nytt som har skjedd i idrettslaget siden 50 års jubileet. Vi vil presentere noen av de ypperste utøverne som idrettslaget har fostret, vi vil presentere alle undergruppene og aktivitetene i de gruppene, vi vil presenter aksjeselskapene som idrettslaget er involvert i og vi vil også presentere noen overraskelser. Follow this space :)

Nydelige løyper på Høgås. Foto: Geir Magne Feed

 

I dag er det ett av aksjeselskapene til Otra IL som vil bli presentert. Det er Otra Tur & løypeservice. Otra TL service som vi kaller det er et heleid AS i Otra IL, der skigruppa eier 60 % og hovedlaget 40 %. Selskapet ble stiftet for å drive utvikling, drift og vedlikehold av ski og turløyper på Høgås.

Klikk på denne videoen for ett tilbakeblikk fra løypekjøring i 2016

Otra TL service drifter sommer og vinterløyper i Høgås, Gautestad, Førevatn området. Det er ca 130 km med skiløyper som kjøres i 3 kommuner med utgangspunkt fra Høgås Skianlegg. Styreleder er Torleiv Birkeland og Daglig leder er Geir Magne Feed. Selskapet ble startet i 2004. Selskapet har i 2020 kjøpt maskin nr 3 i selskapets historie. Selskapet har base på Høgås skianlegg.

November 2020 fikk selskapet overlevert en splitter ny løypemaskin, til den nette sum av kr 2 216 550,-, dette er den tredje i rekken, som legger til rette for de flotteste skiløypene på Sørlandet.

Geir Magne Feed - En smørblid leder i skigruppa,med splitter ny løypemaskin. Foto: Ole Birger Lien, Setesdølen

Konkurranse:

Geir Magne Feed er jo en kjent kar i bygda, har kjørt løper i årevis, har trent opp ett stort antall talentfulle skiløpere i mange mange år, arrangert jordbærfestival, kransekakelotteri, julegrantenning og ikke minst ledet sirkeltreninga i Otrahallen siden tidlig 90 tallet.

Opp igjennom 90 tallet jobbet Geir Magne ved da en stor arbeidsplass på Evje, hvor var det og hva var stillinga?

Svar i kommentarfeltet på denne nyheten eller på Otra IL sin facebookside.

Oppstart Barneidrett

Postet av Otra IL den 3. Sep 2020

Hovedstyret i Otra IL gjorde mandag kveld vedtak om å utsette oppstart av barneidretten i idrettslaget.

- Lek og allsidig aktivitet i Otrahallen onsdager

- Allidrett for 1 & 2 klasse

Bakgrunnen er restriksjoner i aktiviteter pga Coronavirus og at mange grupper har så mye ekstraarbeid med gjennomføring av ordinære aktiviteter at det ikke er kapasitet til noe mer. Det er også stor press på anleggene da det er begrensing på deltagere.

Foreløpig er det utsatt til nyttår, men det vil vurderes hvis situasjonen endrer seg.

Vil vil også gjerne gjøre oppmerksom på at mange grupper tilbyr noe aktivitet for disse aldersgruppene, som Terrengkarusellen hver tirsdag i september, hopptrening i skigruppa mandager i Otrahallen og onsdager i Trollbakken. I tillegg vil klatregruppa starte med noe aktivitet.
IDRETTSMERKEPRØVE

Postet av Otra IL den 21. Aug 2020

Det blir idrettsmerkeprøve på Hornnes Stadion onsdag 26. aug kl. 1700.

Arr. Friidrettsgruppa.

Fått regning fra Otra IL på kr 10,-????

Postet av Otra IL den 29. Jun 2020

Bare å ignorere, kravet er kreditert, er bare daglig leder som tester ut nye løsninger, og fakturerte hele Otra IL ved en feiltagelse.....

Mye spillemidler til Otra IL

Postet av Otra IL den 5. Jun 2020

Otra IL fikk i dag innvilget spillemidler for sine planlagte anlegg, det er innvilget tilsammen kr 2 782 000,- for alle anleggene Otra IL hadde inne søknad på. Dette er fantastiske nyheter, flere av anleggene ligger også inne som første-års søknad.


Det er disse anleggene med bevilget sum som har fått spillemidler i 2020:


Otra IL, Surfebølge i Syrtveitsfossen - Kr 1 000 000,-

Otra IL Ski, Turløyper Høgås - Kr 915 000,-

Otra IL, Klubbhus Evje - Kr 750 000,-

Otra IL Orientering, Kart Evjemoen Leir - Kr 55 000,-

Otra IL Orientering, Kart Dåsnesmoen - Kr 37 000,-

Otra IL Orientering, Kart Sindremoen - Kr 25 000,-
Sakspapirer Årsmøtet Otra IL

Postet av Otra IL den 20. Mai 2020

Minner på om årsmøtet i Otra IL, tirsdag 26. mai kl 1900 i klubbens nye lokaler i Alfred Uglandsveg 17, 4735 Evje.

Agder Energi bygget på Evje er nå Otra IL's nye klubbhus.

PGA smittevernregler, må det benyttes håndsprit eller håndvask for en ankommer inn i lokalet, har du symptomer på luftveissykdommer kan du ikke delta.

Det vil heller ikke deles ut dokumenter i papirform, det må du skrive ut selv, eller kontakte Otrakontoret for utskrifter.

- Årsregnskap Otra IL 2019.pdf

Spesififiserregnskap_otrail_2019.pdf

- Regnskap_budsjett_alle_avdelinger_2020.pdf

- Årsmelding_adm_undergrupper_2019.pdf

- Innkomne saker årsmøtet i Otra IL 2020.pdf

- Håndbok for Otra IL - 2020.pdf


Tilbud til ungdom

Postet av Otra IL den 5. Mai 2020

Norsk idrett jobber for at flest mulig ungdom er aktive i idrettslaget lengst mulig, som utøvere, trenere, dommere, styremedlemmer, ledere og frivillige. 

Agder idrettskrets ønsker derfor å gjøre dere oppmerksomme på følgende tilbud til ungdom: 

Ung og lovende? – Gratis digital kursrekke

I samarbeid med Barne- og ungdomsrådet i Agder.

Er du mellom 15-26 år og engasjert i politikk, en frivillig forening, utvalg eller i et idrettslag?

I denne kursrekken får du mulighet til å øke din kompetanse!

12.mai: Presentasjonsteknikk (forberedelse, stemmebruk og kroppsspråk)

26 mai: Retorikk - Kunsten å overtale (Grunnleggende kjennskap til retorikk)

9.juni: Coaching - (Hvordan veilede, motivere eller styre gjennom samtaler og aktiv lytting)

Les mer om kursrekken via arrangementet vårt på Facebook: https://www.facebook.com/events/931479247303701/

Lederkurs for ungdom 

16-18.oktober arrangerer Agder idrettskrets lederkurs for ungdom for alle mellom 15-19 år. 

Målet med lederkurs for ungdom er å forberede kursdeltakerne på lederverv i ulike deler av klubbarbeidet i norsk idrett. Gjennom kurset skal deltakerne få kunnskap om hva det vil si å være en frivillig ressurs i idretten, og ikke minst bli motivert til å ønske og tørre og ta ansvar i eget idrettslag. 

For mer informasjon og påmelding, se hjemmesiden vår: https://www.idrettsforbundet.no/idrettskrets/agder/kalender/lederkurs-for-ungdom/

Har du spørsmål, så ta gjerne kontakt: 

Anne Lise Lassen mob: 90736248. annelise.lassen@idrettsforbundet.noOtrapølser til Påske?

Postet av Otra IL den 5. Apr 2020

Idrettslaget har en del pølser til overs etter LS 19, de har vært lagret på meieriet sin dypfryser og nå på dypfrysen på Rema 1000 på Evje.


Dersom noen ønsker pølser til påsketurene er det bare å innom Rema 1000 Evje å spør etter gratis Otrapølser.

Men vi oppfordrer jo da til å kjøpe tilbehøret hos den gode samarbeidspartneren vår 👍👍Kun 290 igjen

Postet av Otra IL den 26. Mar 2020

Medlemmene i Otra IL har i år vært flinke til å betale kontingenten, det er nå kun 290 medlemmer som ikke har betalt eller meldt seg ut. Vær så vennlig å sjekk opp i dette nå.

Kontingenten er fakturert ut via idrettens sine systemer i Min Idrett, aller som har e-post registret skal ha fått varsel omn det og pdf faktura som vedlegg.

Logg inn i min idrett å sjekk om di adresse er den riktige som er registret. (Klikk på bilde for link)


Dersom du trenger hjelp til dette, kan du kontakte daglig leder på telefon 90781614 eller e-post tony@otrail.no.

Alternativt kan du betale direkte til Otra IL's konto i Evje og Hornnes Sparebank - 2901.20.00705, eller du kan betale på Vipps til # 106253Årsmøtet utsatt

Postet av Otra IL den 26. Mar 2020

Årsmøtet i Otra IL som var planlagt avholdt tirsdag 31. mars har blitt utsatt pga Corona smittefare. Nif har gitt idrettslagene utsatt frist til å avholde årsmøte til 15. juni.


Ny dato vil komme når det gis anledning til det.Ny - Innkalling Årsmøte Otra IL

Postet av Otra IL den 2. Mar 2020

Styret innkaller herved til årsmøte i Otra IL

Otra IL har fått dispensasjon fra kommune legen om at vi kan avholde fysisk årsmøte i Otra IL, med visse restriksjoner og tiltak.

Årsmøtet avholdes tirsdag  26. mai 2020 kl 1900 i Kantina i Agder Energibygget

Saker som et medlem ønsker tatt opp på årsmøtet, må sendes styret senest 12. mai 2020 på e-post til post@otrail.no

Fullstendig sakliste med alle saksdokumenter vil bli gjort tilgjengelig for medlemmene senest én uke før årsmøtet hjemmesiden vår, www.otrail.no

For å ha stemmerett må medlemmet ha fylt 15 år, vært medlem av idrettslaget i minst én måned, og ha betalt kontingenten. Medlemmer under 15 år har møte- og forslagsrett. For mer informasjon om stemmerett, valgbarhet, forslagsrett mv., se idrettslagets lov § 5 til § 8.


Vi vil presisere at medlemmer som har symptomer på luftveissykdommer kan dessverre ikke møte.

Ale må bruke fremsatt håndsprit før en går inn i lokalet, og det blir ikke noe servering.

Velkommen til årsmøte!

Med vennlig hilsen

styret Allidrett på Høgås

Postet av Otra IL den 29. Jan 2020


Allidretten torsdag 30. Jan er på Høgås, det har kommet nok snø for ski der.

Kl 1700-18Trollrennet hopp 1.feb kl. 13.00

Postet av Otra IL den 27. Jan 2020

Lørdag 1.feb kl. 13 er det klart for Trollrenn i Trollbakken hoppanlegg.

Trollbakken er en av de få bakkene sør for Oslo som det har vært mulig å hopp i denne unormalt milde januar måneden. Vi håper på god deltakelse av rekrutter, seniorer og veteraner i alle bakker 5, 10, 20, 35 og 50m. 

Lukas Sandberg fra Øyestad har vært å trent ekstra på Evje for å sette nye bakkerekord i 50m bakken. Sondre Håland har bakkerekorden i dag på 50m, Lukas hadde 53m på trening søndag 26.jan.

Det blir kiosk salg fra Røde kors som disker opp med godsaker i den "gamle Bua" på sletta. Så kom for å støtte hopperne Trollbakken, bruk kiosken eller varm egen mat på bål-panna.

Bruk lørdagen på å kose dykk sammen med Fragglene og de andre hopperne i Trollbakken (bilde fra renn 5.januar).  

Bakker i alle størrelser for jenter, gutter, kvinner og menn i alle aldre og størrelse. Er det første gang, ikke noe problem vi har utstyr du kan låne. Samt veldig fine premier og jubileums medalje (Otra 60 år). Kamper i Otrahallen lørdag 25. januar

Postet av Otra IL den 24. Jan 2020

 Lørdag spilles det 5 kamper i Otrahallen fra kl 1100. 

Kiosken er åpen og den tar både vipps, kort og kontanter.

Lør 25.janLagMotstander
11:00Gutter 13Grane Arendal 2
12:00Jenter 12Birkenes
13:00Gutter 13Hisøy 2
14:004. divisjon KvinnerGiv Akt 1
15:204. divisjon MennGreipstad 1


Strålende hoppsamling

Postet av Otra IL den 6. Jan 2020

Agder og Rogaland hadde lagt hoppsamling til Evje og Trollbakken 4 og 5. januar.

Det var fri hopping på lørdag + sosial samling på kvelden med film, pizza og brus.

Søndag var det et kjempe flott hopprenn med 20 deltakere i alle bakke med unntak av 20m. Yngste deltaker var 3 år og eldste 48år, og det samme var spranget i lengdene på hoppene.

Hoppfamilien samlet.Agder og Rogaland hoppsamling

Postet av Otra IL den 2. Jan 2020

https://www.skiforbundet.no/ars/nyhetsarkiv/2019/12/kretssamling-og-hopprenn-evje-4-51/


Samlingen er åpen for alle i uavhengig av kjønn og alder.

Otra ski ved hopp har ski og sko (noen hoppdresser) som alle kan låne uten kostnad.

Lørdag 12:00 - 15:00

Søndag 10:00 - 12:00 - Hopprenn kl. 13:00 i alle bakker.